logo-text

ACT AC7160 laptop dock & poortreplicator Bedraad USB 3.2 Gen 2 (3.1 Gen 2) Type-C Zwart

ACT ACT USB-C Docking Station 4K, Displaylink, zwart

ACT

 184,99

5 op voorraad

Beschrijving

Het AC7160 4K Docking Station verandert je Windows-laptop of MacBook in een compleet werkstation door het aansluiten van één USB-C-kabel. Sluit tot twee extra 4K-schermen aan voor een uitgebreide beeldschermweergave op zowel Windows als Apple laptops dankzij de ingebouwde DisplayLink®-technologie. Het docking station is uitgerust met een Gigabit LAN-poort, 1 USB-C-poort (10Gbps / 20W snel laden), 4 USB-A-poorten (5Gbps), een microfoon- en hoofdtelefoonpoort. Het docking station wordt geleverd met een 135W poweradapter. Deze adapter voorziet het docking station van stroom en levert ook tot 96W om de aangesloten laptop op te laden. Het ACT USB-C Docking Station voldoet aan alle voorwaarden van het DisplayLink Certified Logo Program. De twee extra 4K-monitoren en het beeldscherm van je laptop breiden je werkruimte uit tot een totaal van drie beeldschermen voor een optimale productiviteit.

Dit dockingstation heeft alles wat je nodig hebt om je laptop te veranderen in een compleet werkstation door het aansluiten van een enkele USB-C-kabel op je laptop. Sluit tot twee 4K-monitoren (max. resolutie 4096x2160p @ 60Hz) via de HDMI- of DisplayPort-poorten. Het docking station heeft ook een Gigabit LAN netwerkpoort, microfoon- en hoofdtelefoonaansluitingen. De AC7160 voegt 5 extra USB-poorten toe aan je laptop: vier USB-A-poorten (5Gbps) en één USB-C-poort (10Gbps).

Het AC7160 docking station heeft een geïntegreerde DisplayLink®-chip. Het bureaublad van je computer kan worden uitgebreid met maximaal twee extra schermen. In totaal zijn er 3 verschillende views: 1x laptop, 2x monitor. De DisplayLink®-technologie werkt met iedere Windows- of macOS-computer met USB-C-ondersteuning.

De DisplayLink®-technologie biedt een stabiele oplossing voor het uitbreiden van de laptop door gebruik te maken van een chipset.

Het docking station wordt geleverd met een 135W stroomadapter. De stroomadapter voedt het docking station zelf en kan daarnaast nog de aangesloten laptop opladen met maximaal 96W. Het is niet nodig om nog een aparte laptopvoeding aan te sluiten. De laptop wordt opgeladen via de USB-C-aansluitkabel. Daarom is het wel van belang dat de laptop het laden via USB-C ondersteunt.

Heb je alleen een laptop met USB-A? Geen probleem! De AC7160 kan ook worden gebruikt met USB-A-laptops via de meegeleverde USB-C naar USB-A-adapter. Je kunt eenvoudig de schermen uitbreiden en gebruik maken van de voordelen. Mogelijk is het nodig om drivers te installeren wanneer het dockingstation op de USB-A-poort van een oudere laptop wordt aangesloten. De 20W USB-C laadpoort blijft gewoon werken. Wel wordt de dataoverdrachtssnelheid op deze poort afgestemd op de snelheid van USB-A-poort van de laptop.

Belangrijk om te weten: wanneer de laptop is aangesloten via de USB-A-poort van de laptop, zal de de Power Delivery passthrough-functie niet werken. De laptop heeft dan extra voeding nodig. Gebruik hiervoor een aparte laptoplader.

Met de aan/uit-knop zet je het dockingstation en alle aangesloten apparaten in een keer aan of uit. De USB-A-poorten zijn allemaal USB 3.2 Gen1 datapoorten, met een maximale dataoverdrachtssnelheid van 5Gbps, voor het aansluiten van je muis of toetsenbord. De USB-C-poort is een USB 3.2 Gen2 poort met een dataoverdrachtssnelheid van 10Gbps. Ook levert deze poort 20W voor het snel opladen van je smartphone of tablet. Sluit een microfoon en hoofdtelefoon aan op de 3,5mm audioaansluitingen.

De AC7160 kan ook worden gebruikt met USB-A-laptops via de meegeleverde USB-C naar USB-A adapter. Wanneer het docking station is aangesloten op een USB-A-laptop, zal de Power Delivery passthroughfunctie niet werken. De laptop heeft dan extra voeding nodig.

Hoe een docking station gebruiken?
Voorkom een warboel van kabels bij het aansluiten. Voor veel mensen is het niet vanzelfsprekend om kabels goed aan te sluiten. En geef ze eens ongelijk!

Het AC7160 docking station zorgt voor een opgeruimd bureau en werkomgeving. Na het aansluiten van één kabel direct aan de slag. Thuis of op kantoor. Alle aansluitingen direct beschikbaar: meerdere monitoren, een muis of een toetsenbord.

Ook op flexibele werkplekken biedt een dockingstation de uitkomst. Verbind de kabel met de laptop en je kunt direct aan het werk zonder het verliezen van kostbare tijd.

Het gebruik van een dock, zoals de AC7160, welke gebruik maakt van de DisplayLink-technologie, voorkomt compatibiliteitsproblemen met DP alt mode en MST. De onafhankelijke drivers die door DisplayLink worden gebruikt zorgen voor een stabiele verbinding. Ongeacht welke laptop of monitoren worden gebruikt.

Gerelateerde producten